Zhodnocení jarní části sezóny 2018/2019

25.06.2019 13:00

V sobotu 15. června zakončil Slavoj Úštěk sezónu 2018/2019. Bohužel týmy dorostu, áčka i béčka svá poslední utkání v této sezóně prohrála a Slavoj tak zakončil soutěžní ročník třemi prohrami. Největší cíl sezóny, v podobě záchrany áčka v okresním přeboru, však byl zajistěn již týden před koncem soutěží, a tak se dá ročník 2018/2019 povařovat za úspěšný. 

 

A-tým – II. třída – Okresní přebor – 6. místo

Áčko vstupovalo do jara s jediným cílem – ZÁCHRANA! Výchozí pozice – 10. místo. Sestupovat měla asi polovina týmu a tak stál před áčkem celkem těžký úkol. Na úvod soutěže sehrál Slavoj dva domácí zápasy. Oba dva se hráčům podařilo vyhrát posunout se v tabulce. Další zápas sice ztratilo áčko po penaltách ve Velkých Žernosekách, ale doma opět Slavoj zvítězil a dál se posouval v tabulce až na 4. místo. První prohra po 90 minutách přišla až v květnu v Radovesicích. S Libotenicemi doma došlo opět na penalty a áčko potvrdilo, že se mu rozstřely nedaří. Venku proti Straškovu tým exceloval a vyhrál vysoko 6:0! Další výhra proti Vědomicích pak Slavoj posunula už velmi blízko záchraně, a i když se v Dobříni nepodařilo zvítězit, potvrzení udržení soutěže přišlo následující zápas doma, když áčko rozdrtilo Polepy vysoko 5:0. Poslední utkání s lídrem soutěže Slavoj rozehrál slušně a do přestávky držel s favoritem krok. Ve druhém poločase, ale domácí vstřelili 6 gólů a Slavoj tak sezónu zakončil porážkou 8:4.  V konečném zúčtování se áčko umístilo na 6. místě. Nejlepším střelcem týmu se stal Rudolf Rešl s 31 brankami!

 

 

B-tým – IV. třída – 9. místo

Béčko dohrávalo na začátku jara základní část soutěže. Pět jarních kol základní části zvládl Slavoj velmi dobře a prohrál jen jednou, a to s lídrem tabulky ze Sulejovic. Po čtyřech výhrách (jednou na penalty) a jedné prohře na jaře, se tak béčko dostalo do prostřední skupiny nadstavby o celkové 7. – 12. místo. V nadstavbě dokázalo béčko nejdříve dvakrát vyhrát (2:1 nad Račiněvsí a 7:5 nad Dušníky B), pak ale přišly dvě porážky. V předposledním kole doma sice béčko porazilo Dušníky B jasně 5:0, ale poslední kolo Slavoj nezvládl a padl s Podřipanem Kostomlaty 6:4. Z celkových 18 účastníku IV. třídy se tak béčko Slavoje umístilo na konečném 9. místě.

 

 

Dorost – I. třída skupina A – 8. místo

Dorost střídal na jaře lepší výsledky s horšími. Stejně tak tomu bylo s docházkou hráčů. Dvakrát dokonce nastoupil Slavoj s neúplnou jedenáctkou. Výsledkově se dorostencům dařilo hlavně doma, kde dokázali zvítězit v pěti z šesti odehraných utkání. Na domácím hřišti podlehl dorost jen Malšovicím. Venku naopak dorost body nesbíral vůbec. Ze šesti venkovních utkání nedokázal dovézt domů dorost ani jediný bod! Tato žalostná bilance byla podtržena v posledním utkání, kdy Slavoj nastoupil jen v devíti hráčích a proti výborně hrajícímu Mojžíři neměl šanci. V poslední zápase tak dorost prohrál vysoko 12:3. Zejména kvůli špatnému přístupu a venkovním prohrám se dorost nakonec umístil až na 8. místě. Pro dorost byla tato sezóna poslední! Kvůli věkovému posunu hráčů nebude do další sezóny dorost přihlášen a hráči tak mají možnost nastupovat za týmy dospělých (áčko nebo béčko).

Přípravky

V soutěžích přípravek se mladší přípravka dostala díky podzimním výsledků do soutěže "ELITE". V nabité konkurenci vyhrála mladší přípravka dva ze sedmi odehraných zápasů. Starší přípravka nastupovala v soutěži „O UMÍSTĚNÍ“ a z jedenácti zápasů vyhrála dvakrát a dvakrát remizovala. Stále narůstající počet dětí a jejich zájem o fotbal je však největší výhrou! V dalším ročníku tak bude Slavoj přihlašovat jednu kategorii přípravky a k tom také kategorii mladších žáků.