Zhodnocení sezóny 2017/2018

22.06.2018 14:00

O víkendu 16. a 17. června 2018 byla sehrána poslední utkání sezóny 2017/2018. Hráči Slavoje Úštěk se během roku zapojil celkem do šest mistrovských soutěží! Ohlédnutí za uplynulou sezónou začneme pěkně od shora, tedy od A-týmu.

 

                                                                                       

A-tým - 1. místo III. třída sk. B - POSTUP DO II. třídy

V létě roku 2017 si A-tým stanovil jasný cíl – postup do vyšší soutěže! Po podzimu měl Slavoj ztrátu šesti bodu na první tým tabulky z Lounek a držel se tak na 2. místě. Hned v úvodním kole dokázal Slavoj díky výhře nad Klenčí stáhnout náskok soupeře na tři body. Áčko si připisovalo výhru za výhrou. Naopak soupeř z Lounek ztrácel body a Slavoj se díky dobrým výsledkům dostal v půlce dubna na 1. místo. V následujícím kole Úštěk pozici lídra potvrdil v souboji s druhými Lounkami a od té doby už ho nikdo v tabulce nepředstihl! Po osmi jarních výhrách v řade přišla první porážka až v zápase s Rovném. Poslední dvě kola, ale Slavoj zvládl přesvědčivě (výhry 5:1 a 5:0) a zaslouženě vyhrál III. třídu sk. B!!! Nejlepšími střelci soutěže se stali dva hráči Slavoje – Rudolf Rešl a Josef Kacálek, kteří nastříleli shodně 31 branek!

V příští sezóně bude hrát A-tým v okresním přeboru a cílem bude umístění v klidném středu tabulky.

 

 

 

B-tým - 15. místo IV. třída

Béčko bylo po podzimní části soutěže na 7. místě tabulky IV. třídy. Začátek jarní sezóny nezastihl rezervu Slavoj v úplně dobré formě. Nejdříve sice naši hráči vyhráli kontumačně venkovní zápas v Křešicích, pak ale sbírali body jen velmi zřídka. Horší výsledky vynesly Slavoj do nadstavbové skupiny o 13. – 18. místo, kde se béčkařům dařilo o poznání lépe. Ve většině zápasů byli naši hráči vyrovnaným soupeřem a dokázali dvakrát vyhrát za tři body. V celkové tabulce se B-tým umístil na 15. místě. Smyslem béčka je hlavně zabudování mladých hráčů do dospělého fotbalu a také udržení širokého kádru dospělých. A tak bude i do další sezóny B-tým přihlášen. 

Pozitivem jarní části byla lepší účat než na podzim a zájem ze strany dorostenců nastupovat za béčko. 

 

 

 

 

Dorost - 8. místo I. třída sk. A

Premiérová sezóna v I.třídě sk. A skončila pro sdružený dorost Úštěk/Liběšice 8. místem. Chyběla jen jedna výhra v nadstavbové části a mohli se naši dorostenci umístit na 6. místě. Po podzimu byl dorost též na 8. místě. Na jaře však naši hráči předváděli mnohem lepší výkony a dokázali porazit i Velké Březno, které nakonec I. třídu vyhrálo! V součtu dokázal dorost zvítězit na jaře v šesti zápasech a téměř vždy byl minimálně vyrovnaným soupeřem a to i např. v zápase se silným Štětím.

Do sezóny 2018/2019 bude dorost opět přihlášen do krajské I.třídy. Nebude však již pokračovat spolupráce s SK Liběšice. Cílem dorostu bude umístění v polovině tabulky, dobrá docházka na tréninky i zápasy a aktivní hra během domácích i venkovních zápasů.

 

 

Mladší žáci - 4. místo II. třída

V kategorii mladších žáků spolupracoval v uplynulé sezóně Slavoj se sousedními Liběšicemi. Sdružený tým Liběšice/Úštěk vedený trenéry z Liběšic se umístil na hezkém 4. místě. Ani v této kategorii nebude v sezóně 2018/2019 pokračovat spolupráce s Liběšicemi a Slavoj bohužel žákovské družstvo v následujícím roce nepřihlásí.

 

Přípravka

Nejmenší hráči Slavoje bojovali na podzim s velmi úzkým kádrem. Přes zimu se však týmu pod vedením Rudy Rešla podařilo získat nové talenty a na jaře již přípravka nastupovala s několika možnostmi střídání.

V okresní lize mladších přípravek sehráli naši borci pět turnajů a vlivem velké konkurence postoupili jen do malého finále o konečné 5. místo. Celkově se Slavoj umístil na hezkém 7. místě v okresní lize a v okresním poháru pak na 14. místě.

Do další sezóny bude přihlášena jak mladší, tak i starší přípravka. Slavoj chce dále rozšiřovat svůj tým a nabírat nové talenty. Výsledky jsou pro nás v této kategorii vedlejší. Hlavní je chuť sportovat a radost dětí z fotbalu! 

Pokud máte doma dítě (berem kluky i holky) ve věku od 5 do 10 let nevhájete se k nám přidat  a bavit se fotbalem!

 

Sezóna bude slavnostně zakončena dne 30. června kdy bude na fotbalovém hřišti v Úštěku probíhat Dětský den a dokopná! Je připravený bohatý program pro děti i dospělé, tak neváhejte a doražte. Bližší info najdete na FB TJ Slavoj Úštěk.