Zhodnocení podzimní části sezóny 2019/2020

27.11.2019 13:00

Poslední soutěžní zápas Slavoje v roce 2019 byl sehrán v sobotu 16. listopadu, kdy se áčko utkalo s ČFK Brňany. Loučení s podzimní sezónou se vydařilo a áčko vyhrálo jednoznačně 4:0! A jaký byl podzim v podání jednotlivých týmů Slavoje Úštěk se dozvíte v krátkém zhodnocení níže.

 

A-tým  - 5. místo – II. třída  - Okresní přebor

Áčko vstupovalo do sezóny 2019/2020 domácím zápasem proti nováčkovi z Budyně nad Ohří. A vstup do soutěže se podařil na výbornou! Už po sedmi minutách hry se prosadil Ruda Rešl a Slavoj šel hned v nové sezóně do vedení. Kapitán Rešl stihl v prvním poločase zkompletovat hattrick. Další branky přidali Honza Blažek a Fanda Šplíchal a po prvních 45 minutách sezóny vedl Úštěk už 5:0! Zápas nakonec skončil 6:1 a Slavoj tak vstoupil do nové soutěže jednoznačnou výhrou.

V dalším kole jel Slavoj na půdu Libochovic. Také v tomto zápase si Slavoj vypracoval slušné vedení 2:0, ale zápas nakonec skončil po 90 minutách 2:2 a v penaltovém rozstřelu byli lepší domácí hráči. Po jednom volném víkendu, kvůli účasti několika hráčů na zápase v partnerském městě v Německu, nastoupilo áčko v Dušníkách. Domácí tým, který hrál ještě na jaře v krajské I.B třídě a sestoupil ze 7. místa kvůli reorganizaci soutěží, ukázal své kvality. Soupeři stačilo 20 minut na to aby si vypracoval vedení 3:0 a o půlce Slavoj prohrával dokonce 5:0! Výprask nevylepšili hráči Slavoje ani v druhém poločase a dostali další tři branky. Áčko si tak ve třetím kole připsalo nejvyšší prohru v podzimní části, když si odvezlo příděl 8:0 z Dušníků. Další zápas hrálo áčko opět venku a opět odjelo bez bodu. Slavoj šel sice v Černivi do vedení 1:0. Domácí Sokol, ale otočil stav na 2:1 a nakonec vyhrál 3:2. Úštěk v tomto zápase navíc ztratil i svého kapitána, který obdržel červenou kartu za kritiku rozhodčího a vyfasoval vysoký trest na 8 zápasů. Doma pak Slavoj dokázal bodovat, když porazil po penaltách Žitenice 3:2. Venku ale Slavoj opět nebodoval, když prohrál v Malých Žernosekách 2:0 a navíc dohrával opět v 10 hráčích.

V 5. kole pak čekal Slavoj velmi těžký domácí zápas proti Lukavci, který byl na 2. místě tabulky. Áčko Slavoje dokázalo silného soupeře porazit a nastartovat skvělou šňůru sedmi výher v řadě, kterou ukončila až zimní přestávka! Áčko Slavoje porazilo postupně Lukavec, Litoměřicko B, Libotenice (tehdejšího lídra soutěže), Lovosice B, Dobříň, Rovné i Brňany. Celkově získalo áčko na podzim 27 bodů a se skoré 37:24 se umístilo na slušném 5. místě. Nejlepším střelcem a dle názoru Fan klubu i nejlepším hráčem týmů byl Tomáš Jelínek, který vstřelil 10 branek a u dalších asistoval.

Cíl pro jarní část soutěže? Pohybovat se na špičce tabulky a udržet nebo ještě vylepšit současné umístění. A hlavně bavit fanoušky, kteří za naším týmem neváhají cestovat ani na venkovní zápasy, za což jim patří velké DÍKY!

B-tým – 5. místo – IV. třída skupina A

Béčko vstoupilo do soutěže týden po áčku. Jak do nové sezóny vstoupil dobře A-tým, tak špatně do ní vstoupil B-tým. Béčko na hřišti Prackovic schytalo v prvním zápase vysokou prohru 7:1. Nicméně hned v druhém utkání si naši hráči spravili chuť, když doma porazili Lovečkovice 5:0. Na domácí výhru navázal B-tým v Podsedicích, odkud si odvezl dva body za výhru 2:1 po penaltách. A vítězná série pokračovala i doma, kde vyhrál Slavoj 5:3 nad Zahořanami. Pak béčko střídalo prohry s výhrami. Více se našim hráčům dařilo doma. Celkově vybojoval B-tým Slavoje 16 bodů a umístil se stejně jako áčko na 5. místě. Nejlepším střelcem Slavoje byl Tomáš Janoušek se sedmi brankami. 

Cílem pro jarní části sezóny je bavit sebe i fanoušky fotbalem. 

 

Mladší žáci – 9. místo – Okresní přebor

Slavoj přihlásil do sezóny 2019/2020 po delší době opět kategorii žáků, tentokrát šlo o mladší žáky. Tým pod vedením Tomáše Jelínka a Pavla Prejzy zahájil sezónu nad očekávání dobře. Hned v prvním zápase si Slavoj připsal první výhru, když porazil doma jednoznačným výsledkem Prackovice 9:2! Druhý zápas pak skončil vysokou prohrou s Litoměřickem C - 9:0. Další bodík připsal tým žáků z utkání v Dobříni, kde se hrálo po základní hrací době 2:2 a na penalty vyhrál soupeř 3:2. Pak následovala série proher, kterou ukončila až domácí výhra 6:0 nad Žitenicemi. Po prohře v derby v Liběšicích získal Slavoj poslední bod v podzimní sezóně doma s Podřipanem Rovné, kdy ale naši hráči opět nezvládli pokutové kopy a soupeř si odvezl dva body. Slavoji zůstal bod jeden. Závěrečné dva zápasy sezóny pak žákovský tým prohrál a celkově získal z 11 zápasů 8 bodů a umístil se po podzimní části na 9. místě tabulky. Nejlepší střelcem týmu byl Pavel Nguyen s 10 brankami.

 

Cílem pro jarní část sezóny je nábor dalších dětí do této kategorie a udržení zájmu stávajích hráčů (dětí) o sport. 

 

 

Mladší přípravka – 1. místo – základní část okresního přeboru sk. B

Mladší přípravka Slavoje, pod vedením Rudy Rešla a Jana Very, předváděla po celou podzimní část skvělé výkony a všechny své soupeře porazila! V základní části soutěže, která se hrála jen jednokolově, se Slavoj utkal postupně s Liběšicemi, Hoštkou, Podluskami, Bezděkovem, Travčicemi a Štětím. Všechny soupeře naši hráči porazili. Po základní části navázala přípravka skupinou ELITE, kde se utkávají nejlepší týmy okresu. V prvním kole elitní skupiny porazil Slavoj Liběšice 13:7 a ve druhém kole nadstavby pak Bohušovice nad Ohří 16:4. Mladší přípravka Slavoje vyhrála 8 zápasů v řadě. Nejvyšší výhru si náš tým připsal proti Hoštce, kterou porazil 26:2.

Ač se mladší přípravce zatím výsledkově velmi daří, tak je hlavním cílem aby se děti fotbalem bavily a aby přibývali další hráči i hráčky do této nejmladší kategorie Slavoje.