Souhrn víkendu 30. a 31. 3 2019

02.04.2019 12:00

O poslední březnový víkend se hned tři týmy Slavoje představily doma.

 

A-tým

Áčko nastoupilo po druhé za sebou doma a chtělo navázat na týden starou výhru nad Milešovem. Soupeřem v druhém jarním kole byl FK Bechlín. Úvod utkání byl spíše opatrný a žádné větší šance se z počátku nerodily. Postupně začal být mírně aktivnějším týmem domácí Slavoj a také se jako první mohl radovat ze vstřelené branky. V 21. minutě se prosadil přes vybíhajícího brankáře Ruda Rešl a Slavoj vedl 1:0! Do přestávky další branka nepadla do druhého poločasu se tak nastupovalo za těsného vedení Úštěka. Slavoj vstoupil do druhého poločasu velmi aktivně a chtěl navýšit vedení. Hned po pěti minutách byl těsně před pokutovým územím faulován Josef Kacálek a sám faulovaný přesným rozehrání přímého volného kopu navýšil vedení Slavoje na 2:0! Slavoj dál pokračoval v aktivitě a ohrožoval branku soupeře. Nejdříve nastřelil břevno Tomáš Jelínek, ale v 74. minutě se podruhé v utkání prosadil Rešl a bylo to už 3:0! Za dalších pět minut skóroval také podruhé Kacálek a Úštěk tak vyhrál jasně 4:0!

 

Sestava Úštěk:

Prejza - Horáček, Smrček, Káles st, Giesel - Hájek ml, Blažek, Jelínek T., Malý - Kacálek Josef, Rešl.

 

Střídali:

Mašata, Roubal, Hanák, Hajský M.

 

Góly Úštěk:

Rešl 2, Kacálek Josef 2

 

 

Dorost

Dorost nastoupil stejně jako áčko podruhé doma. Dorostenci chtěli po prohraném prvním jarním kole získat body proti Šluknovu. Byli to ale hosté, kteří se jako první dočkali gólu a ve 14. minutě se ujali vedení. Slavoj dokázal odpovědět díky brance Jirky Hanáka z 29. minuty. Za dalších 10 minut přidal Hanák druhý gól a Úštěk vedl. Šluknov dokázal těsně před poločasem také podruhé skórovat a o přestávku to bylo 2:2 Ve druhém poločase se po 10 minutách hry prosadil kapitán Tomáš Hrozek a Slavoj opět vedl. Hosté ale znovu vyrovnali a bylo to 3:3. Rozhodující branka tak padla až v 77. minutě a vstřelil ji Milan Hajský. Chvíli před koncem ještě Jirka Hanák završil hattrick a Slavoj zvítězil nad favorizovaným Šluknovem 5:3.    

 

Sestava Úštěk:

Dufek – Hajský V., Brzák, Hajský M., Barnet – Preissler, Hrozek, Hájek, Kalakaj – Nešleha, Hanák.

 

Góly Úštěk:

Hanák 3, Hrozek, Hajský M.

 

 

B-tým

Béčko zahájilo rok 2019 pěkně z ostra. Hned první utkání letošního roku přineslo derby se sousedními Liběšicemi. Na branku si diváci museli počkat až do druhého poločasu, ale čekání se vyplatilo. Ve druhé půli totiž jako první skóroval domácí Slavoj a po brance Járy Kálese se ujal vedení 1:0! Také druhý zásah si připsali hráči Úštěka. V 79. minutě se prosadil Vojta Roubal a bylo to 2:0. Na druhou branku rychle navázal Martin Malčánek a Slavoj už vedl 3:0. Hosté z Liběšic se už v závěru nezmohli ani na snížení a béčko tak vyhrálo derby jednoznačným výsledkem 3:0!

 

Sestava Úštěk:

Hanák – Jelínek Š., Káles ml., Círus, Vocásek – Janoušek P., Hrozek, Krejčí, Roubal – Kacálek Josef, Janoušek T.

 

Střídali:

Malčánek, Buch L., Hajský V., Zelený

 

Góly Úštěk:

Káles, Roubal, Malčánek