Souhrn víkendových zápasů 6. a 7. dubna

08.04.2019 10:00

Starší přípravka

Slavoj Úštěk - Viktorie Čížkovice 7:1

 

Starší přípravka vstoupila do jarní sezóny velmi dobře a na domácím hřišti přehrála Viktorii Čížkovice vysoko 7:1.

 

A-tým

Sokol Velké Žernoseky - Slavoj Úštěk 3:2 NP (0:1, 2:2)

 

Po dvou domácích výhrách vyrazil A-tým Slavoje poprvé v roce 2019 k venkovnímu utkání. Na hřišti ve Velkých Žernosekách se hrál z počátku poměrně vyrovnaný zápas s řadou nepřesností. Domácí několikrát zahrozili z hranice pokutového území. Slavoj se také tlačil dopředu, ale velmi ho brzdily nepřesné přihrávky. Ve 35. minutě hráči Slavoje dobře zakombinovali. Rešl se dostal až před brankáře,kterého obhodil a byl faulován – PENALTA! K exekuci se postavil Josef Kacálek a Slavoj vedl 0:1. Do poločasu už další gól nepadl. Do druhé části pak vstoupili lépe domácí a tlačili se za vyrovnáním. Slavoj bránil, ale domácím se v 57. minutě podařilo vyrovnat díky vlastnímu gólu Slavoje. Za další tři minuty bylo se Slavojem ještě hůře. Za oplácení faulu byl vyloučen Kacálek a Slavoj čekala půlhodina v deseti. Domácí ještě více zatlačili hráče Úštěka. Slavoj spoléhal jen na brejky. V 68. minutě rozehrával přímý volný kop z poloviny hřiště Honza Blažek a k překvapení všech ho poslal přímo do šibenice branky domácích – 1:2 pro Slavoj! Sokol tak musel znovu dotahovat a bohužel pro Úštěk dokázali domácí hráči opět vyrovnat. Po zbytečném faulu u pokutového území využili hráči Žernosek přímý volný kop a bylo to 2:2. Slavoj bránil zisk bodu, který nakonec i ubránil. Za stavu 2:2 se tak šlo na penalty. Po dlouhém rozstřelu o deseti sériích se nakonec radovali domácí a získali dva body. Úštěk si z Velkých Žernosek odvezl jen jeden bod.

 

 

Sestava Úštěk:

Prejza - Mašata, Smrček, Káles st, Horáček - Hájek ml, Blažek, Jelínek T., Malý - Rešl, Kacálek Josef.

 

Střídal:

Müller

 

Nenastoupil:

Hrozek, Hanák

 

Góly Úštěk:

Kacálek, Blažek

Dorost 

Sokol Straškov-Vodochody – Slavoj Úštěk 2:0 (1:0)

Další jarní utkání sehrál dorost Slavoje ve Straškově. V úvodu zápasu měl Úštěk několik slibných šancí. Tomáš Hrozek šel dokonce sám na branku, ale gól nedal. A tak se prosadili domácí. Po závaru v pokutovém území dotlačili míč do branky i za přispění teče hráče Slavoje – 1:0 pro Straškov. Hráči Úštěka byli dál aktivní, ale finální přihrávka stále vázla. Do přestávky už gól nepadl. Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí a hned ve 48.minutě navýšili vedení na 2:0. Slavoj byl po druhé brance úplně mimo hru a lepším týmem byli domácí. Až v závěru utkání měli ještě hráči Úštěka pár šancí na vstřelení branky. Žádnou ale neproměnili a ve Straškově tak prohráli 2:0.

 

Sestava Úštěk:

Dufek – Hajský V., Brzák, Hajský M., Barnet – Preissler, Hrozek, Samec, Kalakaj – Hanák, Hájek.

 

 

B-tým

 

Sokol Zahořany – Slavoj Úštěk B 0:1 NP (0:0)

 

Druhé jarní utkání sehrálo béčko v nedalekých Zahořanech. Za celých 90 minut se diváci branky nedočkali, tak musel o vítězi utkání rozhodovat penaltový rozstřel. Na penalty byl úspěšnější B-tým Slavoje, který si tak odvezl ze Zahořan 2 body.

 

Sestava Úštěk:

Hanák – Hajský V., , Jelínek Š., Círus, Buch L. - Vocásek, Buch M., Krejčí, Barnet – Janoušek T., Káles ml.

 

Střídal:

Smrček