Souhrn podzimní části sezóny 2018/2019

20.11.2018 09:00

 

A-tým - II. třída - okresní přebor - 10. místo

Áčko zahájilo, po postupu do okresního přeboru, sezónu doma proti Pokraticím, které byly druhým nováčkem soutěže. Utkání rozehrál Slavoj dobře a dostal se do vedení 3:1 a později vedl i 4:2. Hosté ale dokázali v poslední minutě vyrovnat a Úštěk tak vyhrál až po penaltách 5:4. Tato ztráta bodu v posledních vteřinách zápasu jakoby se na hráčích podepsala i v následujcích kolech. Slavoj byl často vyrovnaným i lepším týmem, ale dvakrát venku prohrál o gól (shodně 3:2). V dalších zápasech Slavoj i přes solidní výkony dál ztrácel body. Áčko se postupně propadlo až na poslední místo okresního přeboru. První výhry za tři body se fanoušci dočkali až na konci září, kdy A-tým zvítězil v Mšených lázních 6:2. Poté následovaly další dvě prohry (doma s Radovesicemi 5:3 a v Libotenicích 8:1). Dne 20. října zvítězil Slavoj nad Straškovem jednoznačně 6:1 a naskočil na vítěznou vlnu. A-tým povzbuzený vysokokou výhrou už v dalších zápasech nenašel přemožitele a postupně vyhrál ve Vědomicích, doma s Dobříňí i v Polepech. Špatné výsledky z první poloviny podzimu a slušná forma v závěru roku pak vcelku vynesla Slavoji 10.místo. Nejlepším střelcem byl již tradičně Rudolf Rešl, který vstřelil 14 branek. Cíl pro jaro je jasný. Posun v tabulce a udržení v okresním přeboru. 

 
 
 

B-tým - IV. třída skupina A - 6. místo

 
Béčko střídalo během podzimu lepší výsledky s horšími. Na úvod B-tým zvítězil doma s Libínkami 3:1 a sezónu tak začal vítězně. Poté prohrál v Třebenicích a následně doma až po penaltách s rezervou Křešic. V polovině září bylo po delší době odehráno tradiční derby Úštěk vs. Liběšice. V souboji béček byl úspěšnější rival z Liběšic, ikdyž nelze nepřipomenout sporně neuznaný gól Slavoje. Do konce podzimu pak Slavoj ještě třikrát vyhrál a čtyřikrát odešel poražen. Nejvyšší výhru si připsal B-tým doma s Libínkami, kdy zvítězil 7:0. Naopak nejvyšší prohrou byla porážka v posledním podzimním kole v Křešicích 7:2. Nejlepšími střelci týmu byli na podzim Jan a Josef Kacálkovi, kteří oba vstřelili 4 branky. B-tým se na podzim umístil na 6. místě tabulky. Na jaře ho čeká dohrávka základní části a nadstavbová část soutěže.  
 
 
 

Dorost - I. třída skupina A - 7. místo

 
Dorost byl pro sezónu 2018/2019 opět přihlášen do krajské I.třídy. Ve skupině A odehrál dorost první utkání v Malšovicích. Naši hráči si vypracovali vedení 2:0, ale nakonec padli po obratu v druhém poločase 3:2. I dalši dvě kola dorost nestačil na své soupeře a výhru mohli hráči Slavoje slavit až ve čtvrtém utkání, kdy doma porazili Straškov 4:2. Následující tři zápasy dokázali dorostenci vyhrát (postupně porazili Chlumec 4:3 - po velkém obratu ze 0:3, Českou Kamenici 3:2 a Štětí 6:3). Prohra pak přišla až doma v utkání s lídrem soutěže z Velkého Března. Následoval smolný zápas ve Vaňově, ke kterému se naši hráči pořádně nesešli a utrpěli nejvyšší prohru sezóny 10:0. Chuť si dorostenci nespravili ani doma se Skoroticemi, když prohráli gólem z poslední minuty z penalty 4:3. Výhra po delší době tak přišla až v Trnovanech, kde dorostenci rozprášili soupeře 6:1. Závěr sezóny dorost také zvládl a porazil doma tým Roma Děčín 1:0. V součtu nasbíral dorost 18 bodů a patří mu po podzimu 7. místo.  
 
 
 
 

Starší přípravka

Nově vzniklá starší přípravka měla v úvodu sezóny těžší období a čtyřikrát v řadě prohrála. Pak ale přišla konečně výhra s Podřipanem Rovné. Celkově starší přípravka sice více zápasů prohrála než vyhrála, ale nově vzniklý tým nasbíral cenné zkušenosti a bavil se fotbalem, což je v kategoriích přípravek to nejdůležitější!
 
 

Mladší přípravka

Mladší přípravka vstoupila do soutěže výhrou 9:3 nad Hoštkou a v průběhu sezóny střídala výhry s prohrami. Celkově si mladší přípravka připsala 4 výhry a 4 prohry. Zápal do hry a nadšení našim hráčům nechybí a to nás těší, ze všeho nejvíce!