Zhodnocení podzimní části sezóny 2021/2022

09.12.2021 11:00

V sobotu 27. listopadu byl odehrán poslední soutěžní zápas Slavoje v roce 2021. Je tak na místě se ohlédnout za uplynulým půlrokem, který se konečně podelší době dohrál celý.

Pro sezónu 2021/2022 má Slavoj Úštěk přihlášené celkem 4 týmy. Jde o jeden tým dospělých a pak také tým starších žáků a dva týmy přípravek.

 

A-tým – 2.místo

Áčko Slavoje má za sebou velmi dobrý půlrok, kdy získalo celkem 31 bodů z 39 možných. S bilancí 10 výher a 3 proher (z toho jedna po penaltách) se náš A-tým drží na pěkném druhém místě. Ztráta na první Dušníky je jen dva body. Mimochodem Slavoj je jediným týmem soutěže, který lídra tabulky dokázal porazit na jeho hřišti. Pojďme ale popořádku.

Úvod soutěžního ročníku zastihl Slavoj v dobré formě. První dva zápasy vyhrál přesvědčivě 3:0 a 4:0. Ve třetím zápase pak dokázal Slavoj porazit Dušníky 1:2 a následovala i čtvrtá výhra v řadě, když Úštěk doma zdolal Brňany 3:1. První prohra pak přišla až v pátém utkání, když Slavoj prohrál 3:1 v Žitenicích.

Na první ztrátu však hráči Slavoje zareagovali dobře a v těžkém utkání s Lukavcem zvládli přestřelku hlavně díky hattricku kapitána Rudy Rešla – 4:3. Druhý domácí zápas v řadě pak ale Slavoj úplně nezvládl. Velká gólová přestřelka s Budyní skončila po 90 minutách 4:4. V pokutových kopech o bonusový bod bohužel selhali všichni střelci Slavoje a Úštěk tak získal jen jeden bod za celkovou prohru 4:5 po penaltách. Následoval těžký zápas v Libochovicích. Ten byl po poločase vyrovnaný 1:1. Ve druhé půlce pak Úštěk využil početní převahu po brzkém vyloučení domácího hráče a zvítězil 1:3. Stejným výsledkem pak zvítězil Slavoj i v posledním říjnovém utkání doma proti Podřipanu Rovné.

Pak už přišel na řadu zápas na půdě Sokola Černiv. Souboj o druhé a případně i o první místo v tabulce (v závislosti na ostatních výsledcích) hráči Úštěka nedotáhli do zdárného konce. Domácí Sokol si vypracoval vedení 1:0 v závěru první půle. Ve druhém poločase pak domácí přidali pojistku a Slavoj už dokázal jen snížit. Černiv pak přidal ještě jeden gól a Slavoj tak padl po druhé v základní hrací době a to opět 3:1.

Závěr soutěže se pak Úštěku podařil. Tři výhry v řadě (nad Libotenicemi, Lovosicemi B a Dobříní) nasměrovali Slavoj k pěknému druhému místu tabulky. Nejlepší střelcem týmu byl tradičně Rudolf Rešl s 18 brankami, který je společně i útočníkem Sokolu Černiv i nejlepším střelcem celé soutěže.  

Další soutěží, do které se A-tým zapojil byl okresní pohár. V 1. kole měl Úštěk volno a ve 2.kole pak náš tým nastoupil 22.září na hřišti Vědomic. A to ve velmi kombinované sestavě.  Slavoj sice dvakrát vedl, ale domácí minutu před koncem vyrovnali na 2:2. O postupujícím tak rozhodoval penaltový rozstřel a úspěšnější byli hráči Úštěka. Slavoj tak postoupil po penaltách a na jaře si zahraje semifinále okresního poháru.

 

Starší žáci – 14.místo

Žákovský tým odehrál na podzim pouze 12 zápasů. Dvě utkání musela být v listopadu z důvodu nemoci odložena na jaro. První dva zápasy v podzimní části 2021/2022 naši žáci prohráli. Ve třetím kole však Úštěk dokázal doma porazit Velemín 5:2. V dalších zápasech pak snaha našich hráčů body nepřinesla. Nejblíže jim byl Slavoj v domácích zápasech proti Dubanům a Čižkovicím, které shodně prohrál 0:2. Nadějně se vyvíjel i zápas ve Mšených-lázních, kde Úštěk poslal v úvodu zápasu do vedení 0:1 Pavel Nguyen. O přestávku pak platil stav 1:1. Domácí ve druhé polovině strhli vedení na svou stranu, a tak ani tady nezískal Slavoj žádný bod. Nejvyšší prohru museli žáci skousnout v Pokraticích, kde prohráli 13:0. I přes nepříznivou sérii proher je tým starších žáků příslibem do budoucna. Ročníkově velmi rozdílné složení týmu se zde s jistotu projevuje i ve výsledcích. Hráče na horní věkové hranici (ročník 2007) máme pouze jednoho. Tým tak pospolu vydrží ještě několik sezón a v kombinaci s velkou aktivitou trenéra Lukáše Slavíka a zájmem našich hráčů půjde jistě výsledkově nahoru.

 

Přípravky – Radost ze hry

Přípravky máme v sezóně 2021/2022 přihlášeny opět dvě. Cílem u týmů v nejmladších kategoriích je vždycky hlavně radost ze hry. Také proto nejsou u přípravek publikovány žádné tabulky. Nicméně pojďme se podívat, jak se našim hráčům přípravek výsledkově dařilo.

Starší přípravka, která hraje pod vedením trenéra Rudy Rešla téměř ve stejném složení již několik sezón, opět odváděla velmi dobré výkony. Z 9 zápasů si naši borci připsali 7 výher a jen 2 prohry. Starší přípravka nestačila pouze na Straškov v prvním kole a pak na tým Litoměřicko B. Mezi sedmi výhrami se pak vyjímá ta nejvyšší – 2:31 na půdě Křešic. Další vysokou výhru si Slavoj odvezl z Budyně – 2:26. Naopak těsné výhry si přípravka připsala v derby s Liběšicemi (8:6), s Podluskami (9:8) a ve Štětí (8:10).

Mladší přípravka vznikla v létě prakticky nově. V týmu z minulé sezóny zůstalo jen pár dětí (většina se věkově posunula do starší kategorie). Tým v létě převzal trenér Tomáš Jelínek a povedlo se mu sehnat hned 8 nových hráčů! V úvodu sezóny byla na týmu trochu znát nezkušenost a přišly tři prohry v řadě. Nicméně později se podařila Slavoji pěkná série výher a celkově vyhrála mladší přípravka přesně polovinu zápasů – 6 výher z 12 zápasů.